Кауза: ЕвроВело за Всички

5 лева от всеки закупен билет в състезанията отива за ЕвроВело за Всички – кауза за достъпен велотуризъм за хора със различни възможности.

Кампанията е на BalkansEverywhere, която създава първа по рода си тандемна триколка за велосипедни пътешествия на дълго разстояние приспособена за хора със специални нужди.

В началото на Август 2018 момчетата създадоха първата си триколка, с която направиха пътешествие по брега на река Дунав по маршрута ЕвроВело 6. По-време на Aurubis Mountain Fest ще можете да видите краткото филмче, което те направиха за своето пътешествие, както и да се запознаете със екипа.

Дългосрочната цел на BalkansEverywhere е да създадат перфектната триколка за туризъм с колело за хора със специални нужди. След завръщането си от августовският тур, те започнаха работа по следваща версия на колелото с всичко научено до сега. Тази финална версия те искат да произвеждат серийно, и да направят достъпна не само в България, а и световно и да променят живота на много хора.

 

 

ЦЕЛИ

 

  • Изработване на флотилия от тандемни вело-триколки за хора със специални нужди, пригодени за дълги разстояния
  • Даване на достъп до тези колела, на всеки желаещ
  • Повишаване на международната разпознаваемост на българските отсечки от ЕвроВело 6 и ЕвроВело 13

 

Какво е ЕвроВело?

 

ЕвроВело e мрежа от велосипедни маршрути прекосяваща Европа във всички посоки. В момента има 14 ЕвроВело маршрута с дължина от над 45,000 км. През България минават два от тези маршрути – ЕвроВело 13 (Маршрутът на желязната завеса) и ЕвроВело 6 (Маршрутът на реките).

Българската отсечка от ЕвроВело 6 (на картата горе) е маркирана с червен пунктир, тъй като не отговаря на изискванията за обозначение нa European Cyclists’ Federation. В тази отсечка ще се състои и нашето пътешествие с Петър, като очакваме да покажем, че въпреки червения цвят, българската част от ЕвроВело 6 е достъпна за всички.

Основен партньор

Организатор

С подкрепата на

 

Запишете се!

Цените се покачват с приближаване на събитието, затова побързайте да се запишете.