За феста и 60 години Aurubis

2018-та беше по-специална за „Аурубис България“. Навършиха се 60 години от създаването на медодобивния завод в Пирдоп. Започнал дейност през 1958 г. в разгара на Студената война и преминал през различни етапи на развитие, заводът се е превърнал в символ на металургичната индустрия на страната. Днес основните производствени звена са: Металургия, Рафинерия, Обогатителна фабрика, Сярна киселина. „Аурубис България“ е водещ производител на медни катоди на Лондонската Метална Борса, сертифицирани като Клас А, марка „Пирдоп“. Това е най- големият потребител на българските железници и пристанища.

От приватизацията на завода през 1997 г. до днес в предприятието са инвестирани над 600 млн. евро за модернизация на производството и опазване на околната средата. В предприятието работят 860 директно наети служители и над

2500 непреки служители чрез подизпълнители.

„Аурубис България“ се отличава с висока социална и корпоративна отговорност. Предприятието се фокусира на национално ниво върху образованието, науката и иновативни проекти като си партнира с множество културни институции. На територията на Средногорието са реализирани социални проекти за над 10 млн. лв. чрез покрепа на детски градини и училища, насърчаване на млади таланти, грижа за здравеопазването и подпомагане на хора с увреждания.

Днес това е втората по големина компания в България, за последните 5 години, с ключова роля за растежа на икономиката, като осигурява над 9% от износа и 6% от вноса на страната. „Медното сърце на България“, както го наричат, празнува 60 години. „Аурубис България“ отбелязва годишнината с уважение към всички поколения, свързани с историята и развитието на предприятието. Органиризат се редица инициативи, в които се включват граждани, служители, патньори и ветерани от изминалите десетилетия.

Основен партньор

Организатор

С подкрепата на

 

Запишете се!

Плащате само 5 лева, за да участвате, които покриват изпращането на медала с куриер. Местата са ограничени до 300!